OTVARANJE 46. SUSRETA PROFESIONALNIH POZORIŠTA LUTAKA SRBIJE

Wednesday, 02 December 2015 19:21

Foto: Tijana Guberinić

Uz pesmu, igru, smeh i aplauze osiječka „slavna družina“ otvorila je Četrdeset šeste susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, predstavom „Veštičji pir“

 

Ceremnija svečanog otvaranja je danas u 17.30, nakon kojeg će se u revijalnom programu predstaviti Pozorište lutaka iz Niša sa predstavom ,,Alisa u zemlji čuda“.

O predstavi

Ovu predstavu, u režiji Stefana Kulhaneka, na najbolji mogući način odigrali su Đorđe Dukić (Alfonso Pantaloni), Aleksandra Colnarić (Roselina), Zvjezdana Bučanin (Flamenia), Tihomir Grljušić (Janoš) i Ivica Lučić (Arlećino, Madam Pompadur, Đuzepe Makaroni), onako kako to rade već dvadeset godina.

Nesrećna ljubav mlade Rozaline, kći bogatog trgovca i Janoša, siromašnog baštovana, bila je zabranjena, zbog pohlepnog Rozalininog oca Alfonsa Pantalonija. Na jedan duhovit i poučan način, prikazana je nesrećna ljubav dvoje mladih. Uz puno smeha deca su pratila predstavu, a animatori su silazivši u publiku i zanimajući mališane predstavi dali dodatnu draž.

Glumci nisu krili svoje oduševljenje zbog velikog odziva mališana i njihovih srdačnih reakcija.

ff

Foto: Tijana Guberinić

Publika

Uzbudljiva, interesantna i poučna predstava zainteresovala je osnovce iz škola „Dušan Radović'' i ''Ratko Vukićević''. U foajeu pozorišta mališane su dočekali glumci akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra, a puna sala Pozorišta lutaka značila je i početak predstave. Zanimljivo je bilo pratiti njihova ozarena lica. Po završetku predstave mališani nisu krili oduševljenje. Smeh i dečija graja odjekivala je hodnicima Pozorišta lutaka. Prepričavajući predstavu napustili su salu lutkarskog pozorišta.

 

Ivica Lučić, direktor Dečjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka

,,Kao direktoru kazališta veliko mi je zadovoljstvo što nas je niško pozorište pozvalo da dođemo na Susrete. Ovo vidim kao posebnu čast koja nam je ukazana i oduševljen sam gostoprimstvom“, kaže Ivica Lučić i dodaje da za stvaranje dečje predstave  treba dosta truda i znanja i jednako odgovornosti kao i za stvaranje predstave za odrasle.

,,Poštujem televizijsko stvaralaštvo, ali je i pozorišno stvaralaštvo u istom rangu. Decu treba dovoditi u pozorište, pre svega zbog interakcije sa glumcima, jer je jako bitno za odgoj buduće publike predstava za odrasle.“

lucic

                                                                                                                                                                Mira Đurđević

                                                                                                                        Katarina Tabaković

                                                                                                                        Jelena Marković

 

vjesticji_pirvjesticji_pirvjesticji_pirvjesticji_pirvjesticji_pirvjesticji_pir

 

Read 642 times Last modified on Wednesday, 02 December 2015 20:26
Rate this item
(0 votes)

 Autor sajta Davorin Dinić

Dokumentacija, tekstovi i podrška - Zorica Filipović i marketing služba Pozorišta lutaka

Login Form

Prisutni posetioci

We have 1522 guests and no members online