Svečano otvaranje 46. susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Wednesday, 02 December 2015 19:34

Foto: Tijana Guberinić

Svečano otvaranje Četrdeset šestih susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije održano je 1. decembra u sali niškog Pozorišta lutaka, a tu čast da zvanično otvori festival imao je Živomir Joković.

Program festivala je krenuo izvođenjem performansa mladih ljudi iz plesne grupe „Revolution“, nakon čijeg završetka se publici obratila direktorka Pozorišta lutaka, Ivana Savić. Ona je izrazila svoju zahvalnost prema onima koji su omogućili da ovaj festival izgleda baš ovako i poželela dobrodošlicu svima. U ulozi voditeljke našla se glumica Aleksandra Pavlović, koja se osvrnula na istorijat i značaj samog festivala i imala tu čast da uruči zahvalnice saradnicima  „46. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije“. Prisutni su imali prilike da čuju o celokupnom zvaničnom programu, ali i o revijalnom delu festivala.

Na pozornici se našao i ansambl  predstave „Alisa u zemlji čuda, kome je gospođa Diana Kržanić Tepavac, predsednica ASITEŽ centra Srbije, predala nagrade sa nedavno završenog Dvanaestog dečjg pozorišnog festivala „Pozorište Zvezdarište“.

Zahvalnice su dodeljene mnogobrojnim saradnicima koji su pomogli organizaciju samog festivala, a među kojima su i Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Niš, UNIMA centar Srbije, Gradske opštine Medijana i Pantelej, Niš ekspres, Obrazovno-razvojni centar Pro-Mens, Laguna, Kompanija Nestle, Arriva, Lucky shop igračke, Mladi ambasadori, Departman za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakultetu u Nišu, Narodni muzej, Plesni studio Revolution, Pozorišni muzej Vojvodine. Podršku festivalu pružili su i mnogi mediji, Radio Televizija Srbije, Televizija Kopernikus, Televizija Zonu Plus, Televizija Belle Amie, Niška televizija, Televizija Laser, Radio Beograd, Radio Banker, Super radio, Južne vesti, Narodne novine, MediaPress, Niške vesti, Internet časopis Tabla, Ludus, Časopis za pozorišnu umetnost Scena, Časopis za lutkarsku umetnost Niti.

Četrdeset šeste susrete profesionalnih pozorišta lutaka zvanično je otvorio jedan od osnivača, Živomir Joković. Pionir lutkarstva je istakao da je niško Pozorište lutaka doprinelo da srpsko lutkarstvo pređe granice zemlje i bude poznato u okruženju,  a i dalje, učestvujući na mnogim festivalima i dobijajući mnoga priznanja. Dodao je i to da ovi Susreti imaju veliki značaj, a od njega su ljubitelji lutaka mogli da čuju nešto i o počecima Pozorišta lutaka.

OtvaranjeAlisa 17

Foto: Tijana Guberinić

Publika je zatim imala priliku da pogleda predstavu „Alisa u zemlji čuda“ niškog ansambla, kao deo revijalnog programa.

Marija Prvulović

 

svecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisasvecano_otvaranje__i_alisa

Read 795 times Last modified on Wednesday, 02 December 2015 20:31
Rate this item
(0 votes)

 Autor sajta Davorin Dinić

Dokumentacija, tekstovi i podrška - Zorica Filipović i marketing služba Pozorišta lutaka

Login Form

Prisutni posetioci

We have 1549 guests and no members online