Pozorište za decu Kragujevac - Petar Pan

Wednesday, 02 December 2015 19:57

Foto: Milica Jočić

Povodom Četrdeset šestih susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, drugog dana festivala, u takmičarskom delu, odigrana je predstava „Petar Pan“.

 

Ovaj komad režirao je Miloš Milovanović, po romanu Džejmsa Metjua Barija. Dečije uzore na pozornici predstavili su glumci-animatori Petar Lukić (Petar Pan), Milica Redžić Vulević (Vendi Darling), Vladimir Đoković (Džordž Darling, Smi, Blizanac), Nevena Brzaković (Meri Darling, Zvončica, Kljunavko, Tigrica Lili, Džejn), Milomir Rakić (Kapetan Kuka, Vižlja).

Tema ovog komada je bezuslovna majčinska ljubav, koju pisac naziva „najuzvišenijom emocijom“.


Za vreme jednočasovne predstave deca nisu krila svoje zadovoljstvo i svoje animatore bodrila su aplauzom i osmehom. Čak su i učestvovala u „oživljavanju“ Zvončice, izgovaranjem rečenice „Ja verujem u vile“.

Nesumljivo je da su deca veći kritičari od odraslih i da je teže osmisliti i prilagoditi temu njihovom uzrastu. Što nam je i potvrdio glumac Petar Lukić „Jako je teško igrati za decu. Zato što su zahtevna publika, zahtevaju veliku iskrenost. Dosta energije treba da im se pruži sa scene. Drugačije su predstave za decu, nego za odrasle. Drugačiji je izbor tema koje se plasiraju i što je još bitnije potpuno je drugačiji pristup predstavi i glumi za odrasle”.

Poruka koju su glumci pokušali da prenesu je to da nam je svima potreban neko ko će nas uvek voleti, i onda kada smo „veseli i nevini“, i onda kada smo „pomalo sebični“.

Marijana Ivanović

 

petar_panpetar_panpetar_panpetar_panpetar_panpetar_panpetar_panpetar_panpetar_panpetar_pan

Read 1084 times Last modified on Wednesday, 02 December 2015 21:11
Rate this item
(0 votes)

 Autor sajta Davorin Dinić

Dokumentacija, tekstovi i podrška - Zorica Filipović i marketing služba Pozorišta lutaka

Login Form

Prisutni posetioci

We have 317 guests and no members online