"Devojčica koja je svakog volela" - Subotica

Wednesday, 02 December 2015 21:24

foto Tijana Hrčak

Predstava “Devojčica koja je svakog volela” (A kislany, aki mindenkit szereett) na mađarskom jeziku, obeležila je kraj drugog dana 46. susreta profesionalnih pozorišta lutka Srbije.

Publika je bila malo zatečena što ne razume tekst predstave ali to nikako nije uticalo na njihovo uživanje u predstavi. Baš povodom toga, glavna glumica Elvira Gal istakla je da je publika mnogo više pazila na predstavu baš zato što je ne razume. ,,Bila je takva tišina da smo mislili da je publika izašla” – dodala je.

Predstava prati priču o Bruneli, devojčici koja je lepa i umiljata i na koju niko ne može da se naljuti. Brunela zaluta u šumi koja je izuzetno opasna, ali ona među zverima nalazi nove prijatelje – Tigra, Medveda i Čudesku Pakuk pticu. Kroz svoje putovanje upada u opasne situacije koje prevazilazi svojom umiljatošću. Na izlasku iz šume, Brunela sreće lovca kome ispriča svoje doživljaje. Lovac ne shvata poentu njene priče i ubija njene prijatelje.

Glumac Zalan Greguš istakao je da ova predstava ima međunarodni karakter, ali da joj cilj ipak nije popularizacija nacionalnih manjina. Elvira je dodala da su današnja deca jako osećajna i da nije teško napraviti predstavu za današnju decu, ali da ipak ne zna šta to tačno znači.

kislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislanikislani

Read 751 times Last modified on Wednesday, 02 December 2015 21:32
Rate this item
(0 votes)

 Autor sajta Davorin Dinić

Dokumentacija, tekstovi i podrška - Zorica Filipović i marketing služba Pozorišta lutaka

Login Form

Prisutni posetioci

We have 1530 guests and no members online