Bajka o ribaru i ribici

Thursday, 03 December 2015 21:17

Foto Tijana Hrčak

Predstava o željama i pravim vrednostima

Da je sreća u malim stvarima i da su skromnost i plemenitost najlepše, a pohlepa i gordost najgore ljudske osobine - pokazala je predstava „Bajka o ribaru i ribici“, koja je odigrana jutros u prepunom Pozorištu lutaka.

Modernizovana predstava koja je zasmejala ne samo mališane, već i starije u publici prati dobrog i poštenog ribara Feliksa i njegovu nezadovoljnu i samoživu ženu Georginu. Pecanje, uživanje u lepotama prirode i sviranje bluza na usnoj harmonici su Feliksove najveće ljubavi. Privučena Feliksovim sviranjem, na njegovu udicu će se upecati prelepa Zlatna ribica, koja će mu ispuniti bilo koju želju ako je oslobodi. Tražeći od nje samo selfie, ribar odluči da je vrati dubinama mora. Onog trenutka kada njegova žena sazna za veličanstvenu ribicu, uvideće priliku da ostvari svoje snove. U početku su te želje male, a kako vreme prolazi želje će biti sve veće i luđe – od mašine i sušilice, preko bogastva do vladanja svemirom.

Oduševljenje publike potvrđeno je gromoglasnim aplauzom, vriskom i smehom najmlađih u pozorištu.

Glumica ove predstave, Zorana Milošaković-Tasić, izjavila je da Zlatna ribica ne bi mogla da ispuni nijednu njenu želju i da bi je pustila, jer je na daskama koje život znače već 30 godina.  Pri tome je dodala da joj iskustvo pomaže da ostvari lakšu komunikaciju sa decom, a da su lutkarska pozorišta podjednako namenjena i deci i roditeljima.

Na pitanje koliko je teško ostvariti komunikaciju sa lutkom glumica je odgovorila:

„Lutka je moj život, ona je deo mene. Meni je Bog dao dva života, privatni i onaj na sceni. Imam taj luksuz da paralelno živim dva života.“

Danilo Milenković
Dejan Ćurčić
Aleksandra Kocić

 

Foto Ana Djordjević i Tijana Hrčak

bajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribicibajka o ribaru i ribici

Read 802 times Last modified on Thursday, 03 December 2015 21:30
Rate this item
(0 votes)

 Autor sajta Davorin Dinić

Dokumentacija, tekstovi i podrška - Zorica Filipović i marketing služba Pozorišta lutaka

Login Form

Prisutni posetioci

We have 1542 guests and no members online